Over ons

Pivo dankt zijn naam aan het geboorteland van de pils, Tsjechië. Het land waar wij, drie basisschool vrienden, vele vakanties hebben doorgebracht en verslingerd zijn geraakt aan de Tsjechische pils. Het bestellen van de eerste halve liter Tsjechische pils was voor ons elke vakantie weer een moment om naar uit te kijken. Omdat het in Nederland moeilijk te verkrijgen was, zijn we begonnen met dit type pils thuis in onze eigen keuken te brouwen, zodat we het hele jaar verzekerd waren van ons geliefde bier.

Doordat dit soort bier bij zeer lage temperatuur moet vergisten en lageren, brouwden we alleen in de winter, om vervolgens na een aantal maanden rijpen op de fles in de zomer te kunnen genieten van ons eigen gebrouwen bier. Onze eerste brouwsels brouwden we in een 30 liter regenton. Dit werd het jaar daarop al een 70 liter brouwpan en het daarop volgende jaar een 150 liter ketel. We kregen zo veel positieve reacties dat we er op een gegeven moment voor hebben gekozen om de sprong in het diepe te wagen en een brouwerij te beginnen.

Ondergistend onterecht ondergewaardeerd

Ondergistende bieren zijn bieren die bij lage temperatuur worden vergist voor een langere tijd. Pils is het meest bekende ondergistende biertype. Wij zijn van mening dat pils een erg ondergewaardeerd bier is doordat de meeste pils bieren industrieel geproduceerd worden en kleine brouwerijen deze stijl vaak links laten liggen. Veel Tsjechische pilsen hebben daarentegen nog steeds het volmoutige karakter dat pils volgens ons hoort te hebben. Met Pivo willen we geïnspireerd door de Tsjechische en Zuid-Duitse bierstijlen de pilsner in Nederland weer op de kaart zetten als een zeer verfijnd bier.

Mout uit Tsjechie

Dit doen we door niet te bezuinigen op ingrediënten. Wij importeren zelf traditionele handgemoute Moravische gerst direct van een familiebedrijf uit Tsjechië. Deze gerst kenmerkt zich door een lage omzettingsgraad waardoor wij meer mout in ons bier kunnen gebruiken zonder dat het bier hoog van alcohol wordt. Daarnaast gebruiken wij enkel aromahop van de Boheemse hopvelden.

©2017 All Rights Reserved.

Contact Us

Mocht u vragen hebben, stuur ons gerust een email. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren. Groet, Pivo Brouwers

Not readable? Change text. captcha txt