De brouwerij

Bij het bouwen van onze brouwinstallatie zijn wij op zoek gegaan naar creatieve manieren om onze bieren op grotere schaal te kunnen produceren. Wij hebben onze brouwinstallatie samen met de hulp van vrienden zelf gebouwd. Onze brouwketels zijn gemaakt van afgedankte ketels uit de wijnindustrie. Daarnaast zijn ook onze vergistingsketels en koelcellen vervaardigd met gerecyclede materialen. Bovendien geven wij het afvalproduct van ons brouwproces aan een bedrijf waar het als hoogwaardig voer voor de scharrelvarkens wordt gebruikt. Ten slotte wordt ons gebouw verwarmd door het verstoken van snoeiafval van de gemeente Haren.

Nieuw leven in de brouwerij

Pivo Brouwers is gevestigd in De Biotoop, een unieke woon-werkgemeenschap in de gebouwen van het vroegere Biologisch Centrum van de Faculteit Levenswetenschappen, gelegen naast de Hortus Botanicus in Haren. De Biotoop biedt ruimte aan kunst, creativiteit en ambacht; de combinatie van wonen, evenementen en bedrijvigheid zorgt voor een levendige wisselwerking. Samen met meer dan driehonderd mensen die in De Biotoop wonen en werken, is het een van de grootste creatieve broedplaatsen van het land en veruit de groenste.

Het Aquariumhuis

Onze brouwerij bevindt zich in het voormalig aquariumhuis van het Zoölogisch Laboratorium (1950), waar indertijd gedragsexperimenten met tropische vissen werden uitgevoerd. Hoewel door de komst van onze brouwerij vissen hebben plaatsgemaakt voor gisten, zetten wij de traditie van ‘biologische experimenten’ voort met onze zoektocht naar unieke smaakcombinaties.

©2017 All Rights Reserved.

Contact Us

Mocht u vragen hebben, stuur ons gerust een email. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren. Groet, Pivo Brouwers

Not readable? Change text. captcha txt